LSFL apie naikinamą LEU stadioną: „Tokiu būdu pažeidžiamas visuomenės interesas!“

Vilniaus regiono futbolo sąjungos prezidentui Pauliui Malžinskui trečiadienį paviešinus tekstą apie galimai paskutines dienas skaičiuojantį LEU stadioną, paaiškėjo, kad anokia čia naujiena. Dar prieš pusmetį į jį pretendavusiam Vilniaus Gedimino technikos universitetui, aiškiai buvo pasakyta, kad jokia kita aukštoji mokykla nėra čia pageidaujama. Panašu, kad Žvėryne esantis objektas artimiausiu metu bus perduotas į Švietimo ministerijos rankas.

„Aš negaliu suprasti, kam ministerijai tas stadionas? Jis turi atitekti aukštajai mokyklai. Galbūt, Vilniaus Gedimino technikos universitetui, galbūt Mykolo Romerio universitetui. Tai nėra taip svarbu. Svarbu, kad juo galėtų naudotis aukštoji mokykla.

Jei pasitvirtins gandai, kad stadiono nelieka, tai kaip studentams sportuoti? Kaip mums vykdyti studentų varžybas, jei sostinėje liks vienintelis Vilniaus universiteto stadionas. Kodėl viskas naikinama? Juk tokiu būdu pažeidžiamas visuomenės interesas. Šioje vietoje nereikia žiūrėti į tai, kad naikinama aukštoji mokykla. Ji ir stadionas neturi nieko bendro“, – situaciją komentavo LSFL direktorius Vytas Jančiauskas.

2019/20 metų sezone šiame stadione iki karantino paskelbimo žaidė VGTU studentai. Per savo gyvavimo istoriją stadione yra vykusios jaunimo rinktinių rungtynės.

 

 

 

Leave a Reply