LSFL pažymėjo lygos dvidešimtmetį

Lietuvos studentų futbolo lyga šį trečiadienį Kaune pažymėjo lygos dvidešimties metų sukaktį. Šventėje dalyvavo beveik visi prie šios lygos gyvavimo prisidėję asmenys.

„Visų sukviesti negalėjome dėl to, kad kai kurių tarp mūsų jau nebėra. Labai džiaugiuosi, kad tokius žmones kaip Albertas Tarulis ar Jonas Muliuolis savo šventėje turėjome galimybę pagerbti“, – sakė nuo pirmosios lygos dienos LSFL direktoriumi dirbantis Vytas Jančiauskas.

Per dvidešimt lygos metų jai vadovavo keturi prezidentai: Jonas Zaremba, Saturnas Dubininkas, Povilas Grigonis ir pernai iš lygos pasitraukęs Artūras Krukis. Išskyrus J.Zarembą, likusi trijulė dalyvavo iškilmėse Kaune.

„Toks sutapimas, kad prieš mane buvęs prezidentas Saturnas ir po manęs buvęs Artūras aprengė visas komandas. Aš bent galiu pasidžiaugti, kad jų nenurengiau“, – juokavo net vienuolika metų prezidentavęs P.Grigonis.

Didžiausi studentų laimėjimai buvo pasiekti dar sovietmečiu. Tuomet universiadoje ar olimpinėje sąjungos rinktinėje žaidė ir patys geriausi visų laikų mūsų šalies futbolininkai – Valdas Ivanauskas, Arminas Narbekovas, Stasys Baranauskas, Viačeslavas Sukristovas, Arvydas Janonis ir daugelis kitų.

Vėliau jau nepriklausomoje Lietuvoje Šiaulių universiteto futbolininkai iš universiados grįžo su šeštąja vieta, o pernai po trisdešimties metų vėl buvo suburta studentų rinktinė.

„Mes puikiai suprantame, kad mūsų rinktinės lygis kol kas nėra toks, kokio norėtumėm. Vis tik, aš tikiu, kad ateis diena, kai mes galėsime gėrėtis tokiais rezultatais, kokius demonstravo mūsų legendiniai futbolininkai. Studentų sportas yra labai svarbi grandis, todėl mes tai privalome puosėlėti“, – sakė V.Jančiauskas.

Studentų futbolas Lietuvoje ilgą laiką buvo tarsi atskiras vienetas, tačiau praėjusiais metais pagaliau tapo Lietuvos futbolo federacijos nariu.

Leave a Reply