Paskutinėje vietoje likusi VDU/ŠA sezoną vis tiek vertina teigiamai

2018/19 metų Lietuvos studentų futbolo lygos sezonas užbaigtas. Šiose pirmenybėse užtikrintai triumfavo Šiaulių  Universitetas, aplenkęs atitinkamai antroje ir trečioje vietoje likusius VU ir KTU žaidėjus.

Paskutinę poziciją šįkart užėmė VDU/ŠA ekipa, kuri per 12 rungtynių surinko 8 taškus.

VDU/ŠA iškovojo dvi pergales ir abi jas – pirmajame rate, kuomet 4:0 pranoko LSU ir 5:0 sutriuškino VDU.

Nepaisant pakankamai blankaus sezono, komandos treneris Donatas Gražulis dėl to per daug nesijaudino ir džiaugėsi savo studentų dalyvavimu pirmenybėse

„Vertindamas šių mokslo metų sezoną, džiaugiuosi, kad sudalyvavome visur, kur galėjome. Džiaugiamės pergalėmis, kurias pasiekėme ir savo dalyvavimu esame patenkinti“, – teigė D. Gražulis.

„Nesiplėsdamas norėčiau palinkėti visiems treneriams puoselėti studentų futbolą, nes tai Lietuvos sąlygomis geriausias pasirinkimas, kur žaidėjai dar gali tobulėti ir turėti kelias galimybes gyvenime pasirinkti savo ir sau tinkamiausią kelią. Linkiu visiems geros komandų komplektacijos, valdžios palaikymo ir tinkamo požiūrio, vystant futbolą Lietuvoje“, – savo mintis palinkėjimu užbaigė D. Gražulis.

Tuo metu vienas pagrindinių komandos futbolininkų Igor Karklelis atskleidė, kad prastus komandos rezultatus lėmė lyderių išvykimas ir sunkus susirinkimas į rungtynes, bet patį sezoną, kaip ir jo treneris, jis vertina teigiamai.

„Šį sezoną labai prastai rinkomės į rungtynes, turbūt geriausiai tai parodo turnyro lentelė. Jei šį sezoną lyginti su 2017-2018 sezonu, tai komandą paliko ryškūs lyderiai, kaip ir minėjau, o to pasekmė tapo prastas susirinkimas į rungtynes. Sezono tikslas buvo pamėginti atimti taškus iš varžovų ir žaisti savo demonstruojamą žaidimą. Sezoną vertinu teigiamai, nors ir likome paskutiniai, bet sugebėjome iškovoti kelias pergales ir, svarbiausia, suteikti žaidybinės patirties tiems, kas anksčiau žaidė mažiau“, – sakė I. Karklelis.

Leave a Reply