Sunki pergalė VU ekipai padovanojo iš KTU atimtą sidabrą

Savaitės viduryje Lietuvos studentų futbolo lygoje galiausiai paaiškėjo visos prizinės vietos. Šiaulių Universitetas jau anksčiau užsitikrino auksą, o sidabru pasidabinti sugebėjo Vilniaus Universiteto komanda, kuri svarbiausiame sezono mače 1:0 nugalėjo KTU ekipą, likusią trečioje vietoje.

Prieš šį mačą VU nuo KTU atsiliko 2 taškais, bet pergalė jiems leido deficitą paversti vieno taško persvara, o ji ir suteikė sidabrą.

Rungtynės VU ekipai buvo tikrai sunkios, bet namuose žaidę futbolininkai pergalingą įvartį įmušė 65 minutę. Komandos didvyriu tapo Vilniaus „Vyčio“ narys Tomas Misiūnas.

KTU dar bandė lyginti rezultatą ir progų tam turėjo, bet galiausiai visos jų pastangos konvertavosi į vieno žaidėjo trūkumą. 85 minutę raudoną kortelę gavo svečių futbolininkas Dinas Gudišauskas, todėl Kauno komanda šį mačą užbaigė ne pilnos sudėties, o tai sutrukdė jiems į lemiamą šturmą pakilti visu pajėgumu.

Galiausiai KTU turėjo pripažinti VU persvarą ir sezoną užbaigti su 20 taškų bei trečia vieta.

„Džiaugtis galima vienu dalyku – rezultatu. Pergalė, trys taškai ir iškovota 2 vieta. Pats žaidimas ir varžybos nebuvo pačios gražiausios: palyginus lėtas tempas, daug netikslumo, daug kietų dvikovų, baudų, laiko stabdymų bei kortelių. Trumpiau tariant – kovinga dvikova, kurią sugebėjome laimėti ir tai yra svarbiausia“, – po rungtynių sakė VU puolėjas Deividas Maciulis.

Tuo metu kitos turėjusios įvykti rungtynės – neįvyko. LSU studentai neatvyko į Šiaulius ir naujieji studentų lygos čempionai ŠU savųjų rungtynių sužaisti negalėjo.

Leave a Reply