VU kyla į antrą vietą, VDU sezoną užbaigė pergalingai

Lietuvos studentų futbolo lygoje pirmadienio vakarą buvo sužaistos dvejos rungtynės. Svarbią ir užtikrintą pergalę iškovojo VU studentai, kurie savoje aikštėje 6:0 sutriuškino LSU komandą ir pakilo į antrą vietą.

Savo neginčijamą persvarą VU ekipa įrodė tik antrajame kėlinyje, per kurį ir įmušė visus šešis įvarčius.

Net keturis įvarčius nugalėtojams įmušė Deividas Maciulis, pasižymėjęs 51 (iš 11 m. b.), 58, 65 ir 68 minutėmis. Įvarčiu prie pergalės taip pat prisidėjo Edas Karapetjanas (56 min.) ir Artūras Karasiovas (69 min.).

Pokerį įmušęs D. Maciulis džiaugėsi savo ir visos komandos žaidimu šiame mače bei tikisi, kad pateisino trenerio keltus reikalavimus šioms rungtynėms.

„Labiausiai džiaugiuosi komandiniu pasirodymu šiose rungtynėse. Kai komandos draugai žaidžia su dideliu atsidavimu ir noru – pačiam telieka atlikti savo darbą ir pergalė – garantuota. Treneris rungtynių pradžioje akcentavo, kad trūksta aštrumo priekyje ir agresyvesnio žaidimo baudos aikštelėje, tad rungtynių metu stengiausi į tai atkreipti dėmesį. Pavyko išprovokuoti vartininko klaidą ir 11 metrų baudinį, prieš tikslų baudos smūgį taip pat uždirbti pražangą bei keletą geltonų kortelių priešininkams aikštės viduryje, tad jaučiuosi įgyvendinęs tai, ko buvo prašoma iš trenerio pusės. Tikiuosi, treneris irgi yra patenkintas savo sprendimu leisti mane į priekį“, – kalbėjo D. Maciulis.

„Pirmas kėlinys iš mūsų pusės buvo lėtokas, mažai greito judėjimo ir tinkamų sprendimų. Treneriams pavyko nuteikti komandą per pertrauką ir antrą mačo pusę pradėjome ženkliai aktyviau, o tai lėmė, kad varžovai nesugebėjo uždengti visų laisvų plotų ar sugaudyti mūsų greitose atakose. Bendrai iš varžovų tikėjausi rimtesnės kovos, ypač prisiminus pirmas tarpusavio rungtynes rudenį“, – pačias rungtynes apibūdino VU puolėjas.

Kaip jau minėjome, ši pergalė leido VU studentams su 18 taškų pakilti į antrą vietą, todėl paskutinės sezono rungtynės su KTU studentais ir lems, kas šiais metais užims antrą, o kas trečią vietas.

„Jaučiasi, kad fizinis pasiruošimas, atėjus lemiamoms kovoms, yra kur kas geresnis ir esame pasiruošę pergalėms. Viską parodys lemiamos rungtynės prieš KTU futbolininkus. Manau, kad galime nugalėti ir tikiu, kad tai pavyks padaryti“, – ryžtingai užbaigė D. Maciulis.

Tuo metu kitose rungtynėse savo sezoną užbaigė VDU studentai, kurie svečiuose prieš VGTU ekipą ir ją nugalėjo rezultatu 2:0.

Rungtynės buvo pakankamai sunkios ir kovingos. Progų įvarčiui turėjo ir VGTU ekipa, bet šįkart geriau savo šansais naudojosi VDU žaidėjai, o tiksliau – Deividas Arlauskas, kuris ir įmušė abu įvarčius.

VDU lyderis pasižymėjo iškart po pertraukos, o komandos persvarą įtvirtino jau per pridėtą rungtynių laiką.

„Rungtynės tikrai buvo įtemptos ir fiziškai sunkios. Nuo pirmųjų minučių pradėjome jausti didelį spaudimą iš varžovų pusės, nors ir turėjome kelias realias progas įsiveržti į priekį tačiau momentais pritrūko tikslumo, bet tą patį galėčiau pasakyti ir apie varžovus, kurie kėlė įtampą ir kūrė pavojingas atakas, tačiau gynyba, kaip ir puolimas, puikiai atliko savo darbą, ko pasekoje jau prasidėjus antro kėlinio pirmosioms minutėms po sėkmingos atakos pavyko įmušti pirmąjį rungtynių įvartį“, – pirmąją rungtynių dalį apibūdino D. Arlauskas.

„Po šio įvarčio varžovai dar labiau pradėjo mus spausti ir grasinti pavojingomis atakomis, tai mus privertė nusileisti dar žemiau nei kad buvome susitarę, bet tai sudarė sąlygas pulti priešininkus kontratakuojant, tad po sėkmingo gynėjų darbų ir po greitos tranzicijos į priekį per pridėtą teisėjo laiką buvo įmuštas antras įvartis ir padėtas taškas rungtynėse“, – savo pastebėjimais dalinosi dublio autorius.

Užbaigdamas D. Arlauskas padėkojo komandai ir treneriams už šį Lietuvos studentų futbolo lygos sezoną.

„Manau, tiek mes, tiek oponentai nusipelnėme pergalės, abi komandos parodė charakterį ir kovojo iki galo. Gal šiek tiek mažiau pasisekė vyrukams iš VGTU, tačiau noriu palinkėt jiems sėkmės ateityje prieš būsimus varžovus. Na, ir noriu padėkoti komandai už puikią antro sezono pusę ir treneriams už motyvaciją bei atsidavimą“, – užbaigė D. Arlauskas.

Po šios pergalės VDU ekipa sezoną užbaigė su 16 taškų ir finišavo ketvirtoje vietoje, iš kurios jie jau pastumti nebus. Tuo metu VGTU ekipai dar liko vienos rungtynės, o šiuo metu jie su 10 taškų užima šeštą vietą.

Leave a Reply