VU pergalę prieš VDU lėmė trys 11 metrų baudiniai

Lietuvos studentų futbolo lygos rungtynėse Vilniaus Universiteto studentai 3:1 nugalėjo VDU bendruomenę bei iškovojo pirmąją sezono pergalę. Du įvarčius nugalėtojams Francas Nebeolisah, vieną – Povilas Kalimavičius; pralaimėjusiųjų gretose pasižymėjo Deividas Arlauskas.

Rungtynes smagiau pradėjo svečiai iš Kauno. Jiems priklausė iniciatyva, jiems priklausė pirmoji rungtynių proga. Tačiau to buvo maža. VU futbolininkai įsibėgėjo, uždirbo baudinį, išsiveržė į priekį ir nuo tada daugiau ar mažiau kontroliavo situaciją.

“Padėkojau savo komandai už gerą žaidimą. Priekaištų jiems neturiu. Atrodo, gerai pradėjom, bet tada toks nelaimingas baudinys. Bandėme sugrįžti į žaidimą, bet nepavyko. Rezultatu pralaimėjome, bet žaidimu prastesni nebuvome”, – rungtynes įvertino VDU treneris Mantas Gintalas.

 

VU – VDU 3:1. Mantas Gintalas

Posted by LSFL on 2018 m. Rugsėjis 26 d., Trečiadienis

VU – VDU 3:1. Edvinas Alimkinas

Posted by LSFL on 2018 m. Rugsėjis 26 d., Trečiadienis

 

Po to puikiai realizuoto F.Nebeolisah baudinio VDU atstovai kiek susikaustė, o VU tuo bandė pasinaudoti. Ir pasinaudojo. Po idealaus Gailiaus Lansbergo perdavimo į baudos aikštelę ten užtikrintu smūgiu galva skirtumą padvigubino P.Kalimavičius. Šis (deja, nenufilmuotas) įvartis neabejotinai galėtų pretenduoti į gražiausių įvarčių suvestines.

Po pertraukos VDU studentai vėl įjungė aukštesnę pavarą, tuo pačiu versdami varžovus atsitraukti giliau, daugiau klysti ir demonstruoti žaidimą, kuris treneriui Rimantui Turskiui akivaizdžiai nepatiko.

“Gerai, kad laimėjome, bet kol kas žaidimo nėra. Nei su Šiauliais, nei dabar. Kažkodėl išsiblaškę, kažkodėl nepadarom visko iki galo.. Vadinasi, reikia daugiau treniruotis – tą ir darysime. Šiemet, kaip niekada, turime gerus abu vartininkus, tačiau gynyba..”, – situaciją nupasakojo R.Turskis.

 

VU – VDU 3:1. R.Turskis

Posted by LSFL on 2018 m. Rugsėjis 26 d., Trečiadienis

 

VU po kontratakos galėjo įmušti trečią įvartį ir padėti tašką intrigai, tačiau proga nerealizuota, o mažiau kaip po minutės iš artimojo nuotolio Deividas Arlauskas iš VDU sušvelnino atsilikimą.

VU rizikavo prarasti taškus, tačiau tuo pačiu neblogai kontratakavo. Po vienos situacijos baudos aikštelėje Liutaurą Rimkų pargriovė VDU vartininkas, už tai užsidirbo geltoną kortelę bei vienuolikos metrų baudinį. Pats nukentėjusysis stojo realizuoti baudinio, tačiau Povilas Survila užtikrintai jį atrėmė.

Vos po kelių minučių visai netoli baudos aikštelės linijos darsyk prasižengė VDU ir į šio universiteto komandos vartus buvo skirtas trečiasis baudinys. Šįsyk jį užtikrintai realizavo pirmojo rungtynių įvarčio autorius.

Po šios pergalės VU turi tris taškus, VDU lieka su vienu.

Leave a Reply