VGTU studentus sutriuškinęs LSU – jau trečioje vietoje

LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygoje) sužaistos dar vienos rungtynės, kuriose vienvaldystę nuo pirmųjų minučių demonstravo viena komanda. Šeimininkai, VGTU studentai, Vilniaus Senvagės stadione priėmę svečius iš Kauno LSU, turėjo pripažinti kauniečių pranašumą. Rungtynės baigėsi 4:0 LSU naudai.

Viskas prasidėjo nuo greito ir aktyvaus svečių starto. LSU jau 4-ąją minutę surengė spurtą link varžovų vartų ir pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. Puikiu smūgiu į vartų kampą įvartį pelnė Ainas Bareikis.

Kauniečiai nestabdė ir toliau ėmėsi iniciatyvos. Dar vienas įvartis krito 28-ąją minutę, kai perdavimą iš krašto gavęs Robertas Bolotovas tiksliai nukreipė kamuolį į vartus.

Antroje žaidimo dalyje, šeimininkai kur kas rimčiau nusiteikė ir patys bandė kurti atakas, tačiau sukurtų progų realizacija pavedė, o LSU studentai smeigė dar vieną įvartį kėliniui artėjant prie pabaigos. 86-ąją minutę trečią komandos įvartį pelnė Vilius Giedraitis, likęs vienas prieš vartininką ir jį įveikęs.

Po poros minučių krito ir dar vienas įvartis. Po sumaišties baudos aikštelėje, į savus vartus 88-ąją minutę įsimušė Mantas Leonavičius.

„Komandinį žaidimą vertinu puikiai. Visa komanda motyvuota, norinti pasiekti tik teigiamą rezultatą. Žaidimas buvo geras, laikėme rungtynių kontrolę, gerai išeidavome į atakas, gynyboje dirbome neblogai: pasaugodavome vieni kitus ir tai davė rezultatą, kad nepraleidome įvarčio.

Prieš VGTU, manau, geriausiai sekėsi greitas išėjimas į ataką, daug ilgų įstrižų perdavimų keičiant atakos kryptis. O kas galbūt šiek tiek nuvylė, tai kad pozicinėse atakose trūko tokio aštrumo, ne iki galo suprasdavome vieni kitus bei gynyboje daug kamuolių gavome už galvų, bet didesnio pavojaus sukurti neleidome.

Treneris iškėlė tikslą, kad tenkins tik 3 taškai, nesvarbu, kad žaidėmė išvykoje. Manau, trenerio tikslus įgyvendinome, nes pasiekėme teigiamą rezultatą.“ – mintis po rungtynių dėstė Jonas Ulberkis.

Tuo metu Mantas Leonavičius (VGTU) savo komandos pasirodymu toli gražu nebuvo patenkintas.

„Žaidimą, be abejonės, vertinu neigiamai, nes pralaimėjome gan dideliu rezultatu. Komandos žaidimas buvo nesuderintas, daug kas nesigavo techniniu atžvilgiu. Pergalei pasiekti trūko visko – keleto pagrindinių žaidėjų, geresnių sprendimų kontratakose ir geresnio žaidimo gynyboje. Varžovams nusileidome visose komponentuose.

Pagal rezultatą galima spręsti, kad nieko nesigavo, nepasipriešinome tai dienai stipresnei buvusiai LSU komandai. Nors rezultatas galėjo būti ir švelnesnis: turėjome savo progų, bet grubiai klydome gynyboje.

Trenerio iškeltas planas buvo žaisti antru numeriu ir žaisti kraštais, esant galimybei, kontroliuoti kamuolį. Žaidimas kraštais retkarčiais pavyko, sukūrėme keletą kontratakų, bet kaip ir sakiau, tai rezultato nedavė.“ – apmaudu po varžybų dalinosi M. Leonavičius.

Leave a Reply