VU – LEU dramoje vienintelis įvartis

LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygoje) sužaistos dar vienos dramatiškos rungtynės, kurios dalyvėmis buvo Vilniaus universitetų sportininkai – VU ir LEU rintinių nariai. Po permainingos kovos, svarbius tris taškus iškovojo VU futbolininkai, įveikdami LEU rezultatu 1:0.

Didžiąją laiko dalį virė apylygė kova, o vėliau pamažu iniciatyvą perėmė LEU futbolininkai. Pastarieji pirmajame kėlinyje surengė realias penkias progas, tačiau nei viena jų nepasinaudojo.

Nors pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, antrajame įvarčių badą pralaužė VU futbolininkai. Apėjęs kelis LEU futbolininkus Elvinas Ališauskas, atliko perdavimą Liutaurui Rimkui į kraštą, kuris aštrino žaidimą nukreipdamas kamuolį arčiau vartų. Taip VU žaidėjai sudarė puikiasi sąlygas pasižymėti VU puolimo grandyje žaidžiusiam Francui Ebukai, kuris niekieno netrukdomas, iš kelių metrų stumtelėjo kamuolį į tinklą ir išvedė savo komandą į priekį.

Praleidus įvartį, LEU futbolininkų žaidimas dar labiau suaktyvėjo, kas leido susikurti dar 3-4 realias progas, tačiau jomis pasinaudoti nepavyko. Rungtynės baigėsi minimaliu rezultatu, skelbiančiu VU pergalę.

LEU rinktinės narys Mantas Ličkus įvardija pagrindines problemas, neleidusias iškovoti bent taško ir dalijasi mintimis apie VU:

“Vertinu vidutiniškai, nes buvome ant bangelės po kelių pergalių iš eilės, neišnaudojome gerų progų. Trūko nusiteikimo rungtynėms ir kietesnės kovos, nes VU žaidė kietai, ant pražangos ribos. Trūko ir vienas kito palaikymo. Pats žaidimas nebuvo prastas, tik kelios grubios klaidos neleido pasiekti bent taško.

Tikejomės sunkių rungtynių, tokias ir gavome. Žinojome jų priekinės linijos žaidėją, kuris yra VU kertinis žaidėjas. Gaila, bet nepavyko jo sustabdyti.

Iškovoti bent tašką, pritrūko koncentracijos gynyboje bei mažesnio klaidų darymo paprastose situacijose. Labiausiai sekėsi užimti aikštės vidurį ir kontroliuoti žaidimą toje srityje. Gaila, jog nepavyko atrasti papildomų jėgų, sukuriant pavojingus momentus po praleisto įvarčio“, – mintimis po rungtynių dalinosi M.Ličkus.

VU futbolininkas Danielius Karpičius džiaugiasi iškovotais svarbiais taškais Vilniaus universitetų derbyje, nors pripažįsta, jog viskas galėjo baigtis ir kitaip:

„Komandos pasirodymas tikrai nebuvo pats geriausias, esame turėję ženkliai geresnių rungtynių, bet džiugu, kad pavyko išplėšti tris taškus iš persekiotojų ir dar neprasileisti įvarčio!

Mūsų įvarčių realizacija taip pat vis dar šlubuoja, kaip ir pačios LEU komandos. Manau, rezultatas atitinka žaidimą, tik galbūt mes galėjome įmušti daugiau, o kita vertus ir LEU buvo verti įvarčio, tiesiog, sėkmė buvo atsukusi nugarą.

Geriausiai, turbūt, sekėsi išnaudoti greitus krašto saugus, kurių vieno didelis indėlis padėjo pasiekti įvartį. Taip pat buvo džiugu, kad pavyko gerai sukovoti dėl aukštų kamuolių viduryje bei neatiduoti kontrolės“, – komandai gražių žodžių negailėjo D.Karpičius.

Leave a Reply