LSU susitvarkė su VU

LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygoje) po permainingos kovos pergalę paskutiniosiomis minutėmis išplėšė LSU studentai, rezultatu 3:2 (1:1) nugalėję čempiono titulą ginančius VU studentus.

Rungtynės prasidėjo kiek kitaip nei buvo tikėtasi. Teisėjai į jas vėlavo net 40-50 minučių, o nieko nelaukusios komandos, pradėjo susitikimą teisėjaudami patys sau.

Pirmasis kėlinys prasidėjo taip aktyviai, kad pirmasis įvartis krito jau 5-ąją rungtynių minutę. Po šeimininkų klaidos perduodant kamuolį, jį perėmė ir kontraatakavo VU puolimo ekspertas Elvinas Ališauskas, kuris ir tapo pirmojo rungtynių įvarčio autoriumi.

Nepaisant praleisto įvarčių rungtynėms tik prasidėjus, šeimininkai perėmė iniciatyvą, ir dešimties minučių bėgyje susikūrė progą ir ją realizavo! Puolimo grandyje sėkmingai sužibėjo Robertas Bolotov, kuris ir tapo išlyginamojo įvarčio autoriumi 15 rungtynių minutę.

Antroje žaidimo pusėje vaizdas aikštelėje nei kiek nesikeitė. Abi komandos kūrė, veržėsi, gynėsi ir taip pelnė įvarčių. 54-ąją minutę savo įvarčių kraitį padvigubino LSU rinktinės puolėjas Robertas Bolotov, kuriam progą sukūrė meistriškai gynėją paguldęs Vilius Giedraitis.

VU ekipa nesutriko po praleisto įvarčio ir toliau ėmė iniciatyvą į rankas bei bandė kurti progas, o tą pavyko įgyvendinti 82-ąją minutę. Antro išlyginamojo įvarčio autoriumi tapo VU auklėtinis spėjęs jau pasižymėti pirmoje žaidimo dalyje, tai Elvinas Ališauskas.

Ir atrodo, kai viskas išlyginta, komandoms belieka ir pabaigti likusį rungtynių laiką ir pasidalinti po tašką, tačiau apie tokį scenarijų nė nagalvojo šeimininkų komanda. 86-ąją minutę pergalingą įvartį mušo jau minėtas Vilius Giedraitis ir taip padėjo iškovoti svarbius tris taškus turnyrinėje lentelėje.

VU rinktinės narys Žilvinas Šakalius varžovą – LSU įvardija kaip neparankiausią, tačiau nepaisant to, rungtynėse pritrūko ir sėkmės:
„Manau rungtynes pradėjome gerai susikaupę, įmušėme ankstyvą ir gražų įvartį ir galima sakyti kontroliavome rungtynes. Tačiau po to praleidome įvartį iš akivaizdžios nuošalės ir tai išbalansavo mūsų komandą. Jie perėme iniciatyvą, pradėjo daugiau kontroliuoti kamuolį, ko pasekoje pelnė antrąjį įvartį.

Po to mes spaudėme visas rungtynes, varžovai ir patys atsitraukė, ir gynėsi visi vienuolika. Jiem tai sekėsi tikrai gerai, nors ir mes turėjome savo progų išlyginti rezultatą.

Praleidę trečiąjį įvartį po kontraatakos, dar labiau užgulėme jų vartus ir taip pavyko sušvelninti rezultatą. Paskutinėse minutėse pataikėme į virpstą.

Gal pritrūko ir šiek tiek sėkmės bei laiko. LSU, galima sakyti, mums yra neparankus varžovas, kadangi pralaimime jau antrą kartą. Labai sunku vertinti komandos pasirodymą, nes pradėjome neblogai, tačiau praleidome įvartį, kurio neturėjo būti, o po to, viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Mes šiuo pralaimėjimu ir toliau sieksime aukščiausių tikslų ir kovosime tik dėl pirmos vietos, vis tik turnyrinėje lentelėje pernelyg nieko nepraradome, nes visos komandos yra šalia.“ – mintimis dalinosi Ž. Šakalius.

LSU auklėtinis Arminas Pikelis:
„Po žiemos atrodome netgi geriau, nors ir išvyko komandos kapitonas Adomas, bet komandos sudėtis liko sava, visi kovojame vienas už kitą, visada paraginame, stengiamės atsiduoti pilnai už kitus.

Mūsų Universitetas taip pat pradėjo kalbinti ir kitus žaidėjus, kas yra gerai, nes, kiek pastebėjome, už VU žaidžia tokie žaidėjai, kurie atstovauja savo klubus A lygoje. Deja, tuo pasigirti kol kas negalime.

Manau, kad rezultatu turėtume būti patenkinti, kadangi varžovai atrodė šiek tiek geriau! Bet fortūna buvo mūsų pusėje!

Pergalė džiugina! Matematika paprasta: jei laimime viską, liekame pirmi!!! Tad, stengsimės ir toliau tęsti pradėtą darbą ir padovanoti LSU medalį. Taip pat didelius linkėjimus siunčiame savo buvusiam treneriui Tadui Vilkevičiui, nemažą laiko tarpą dirigavusiam mūsų žaidimui!“ – buvusį komandos šefą geru žodžiu prisiminė A. Pikelis.

 

Leave a Reply