LEU nubaudė progų neišnaudojusią VGTU ekipą

LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygoje) antrajame rate startavo dar du Vilniaus universitetai. Ginklus Senvagės stadione surėmė LEU ir VGTU futbolininkai. Po permainingos ir dramatiškos rungtynių baigties, tris taškus rezultatu 2:1 iškovojo LEU ekipa.

Ketvirtadienio vakarą susitikusios universitetų komandos pratęsė savo žygį LSFL. Kova prasidėjo nuo pat pirmųjų rungtynių minučių. Abi komandos bandė inicijuoti žaidimą, tačiau tiek viena, tiek kita nemažai klydo, todėl kamuolys pernelyg neužsilaikydavo.

Kėliniui įsibėgėjus, aštrius prasiveržimus demonstravo VGTU futbolininkai, kurių vienas buvo sėkmingas. Išbėgęs iš vartų LEU vartininkas Domantas Mazgys kliudė VGTU puolėją, o teisėjas šį epizodą įvertino kaip perspektyvios atakos nutraukim ir skyrė 11 metrų baudinį. Baudinys buvo patikėtas Deividui Maciulevičiui, kuris šaltakraujiškai jį realizavo ir išvedė savo komandą į priekį 16 rungtynių minutę.

VGTU ekipos įvartis nuo 11 metrų atžymos buvo vienintelis pirmoje žaidimo dalyje. Antroji pusė prasidėjo dar aktyviau. LEU futbolininkai stengėsi perimti kontrolę ir lyginti rezultatą, o tai jiems pavyko padaryti 64 minutę, kurio autoriumi tapo Mantas Tuskevičius.

Rezultatui tapus 1:1, spaudimą ir atsakomybę jautė abi komandos, nes abi rinktinės žaidė apylygiai, ir abi tikėjo, jog viskas dar yra įmanoma. O tuo „viskas įmanoma“ patikėjo  LEU futbolininkai ir pelnėpergalingą įvartį per teisėjo pridėtą laiką. Dramatiškos baigties įvarčio autoriumi tapo Tomas Bielickas! Taip rungtynės baigėsi rezultatu 2:1 LEU pergale.

LEU auklėtinis Eimantas Budreckas pernelyg nesureikšmina patirtos pergalės paskutinėmis rungtynių minutėmis, tačiau vis tiek džiaugiasi pasiektu rezultatu:

„Varžybos nebuvo pačios gražiausios, neskaitant emocijų, kad laimėjome dešimtyje ir sugebėjome išplėšti pergalę paskutinę minutę. Manau, tiems, kuriems teko gyvenime pabūvoti panašios baigties rungtynėse, žino kokios emocijos užplūsta.

VGTU įmušo pirmieji, nors prieš tai turėjome patys puikių progų tai padaryti primesni. Po prasiveržimo į aikštelę ir po Domanto Mazgio bandymo apsaugoti vartus, buvo nugriautas varžovas, tad situaciją taisyti teko pačiam Domantui. Tačiau kamuolys jau buvo tiksliai pasiųstas į vartus.

Labai norėjome laimėti, stengemės iš visų jėgų spausti ir kontraatakuoti varžovus, to pasokoje pelnėme du svarbius įvarčius ir nugalėjome! Negalėčiau kažko išskirti, kas mums sekėsi geriau, nes rungtynėse buvo tikrai daug broko.

Tai buvo pirmosios mūsų varžybos po pertraukos. Turime taisyti savo klaidas ir stengtis, jog šios nepasikartotų kaip anktesnėse rungtynėse. Esamą padėtį tunryrinėje lentelėje vertinu palankiai. Niekas dar neprarasta ir tikrai galime kovoti dėl aukščiausios vietos, o tuo tikiu labai stipriai!“ – optimizmu spindėjo E. Budreckas.

VGTU Valdas Vitkauskas:

„Labiausiai pritrūko sėkmės. Nieko nėra blogiau ir skaudžiau nei prasileisti įvartį paskutinę minutę.Taip pat po 20 minučių dėl traumų iškrito 2 pagrindiniai gynėjai, o nuo suoliuko įeiti į žaidimą, juolab gynėjams, tikrai nėra lengva. Apskritai, žaidėme tikrai gerai, rungtynės buvo apylygės, tai parodo vien tik tai, kad visi įvarčiai įmušti po standartinių situacijų. Jei būtume realizavę bent pusę susikurtų progų, būtume laimėję, bet čia jau pamoka ateičiai.

Manau, visos komandos yra labai apylygės, tai parodo ir turnyrinė lentelė, o šiaip, tai kaip ir visuomet į kiekvienas rungtynes važiuosime laimėti.“ – užtikrintai dėstė V. Vitkauskas.

Leave a Reply