LSFL čempionai krito Šiauliuose

Rugsėjo 27-ąją Šiauliuose sužaistos II turo rungtynes, kuriose susitiko į LSFL čempionatą sugrįžusi Šiaulių Universiteto komanda bei praėjusių metų čempionai Vilniaus Universiteto futbolininkai. Rungtynėse virė nuožmi kova, o Gytarių stadiono žiūrovus aikštės šeimininkai, ŠU futbolininkai, lepino jau nuo pirmųjų žaidimo minučių. Rungtynės baigėsi šiauliečių pergale 4:2. Svečiai į aikštę išėjo įsitempę, tuo pasinaudojusi ŠU rinktinė, surezgė vieną pirmų rimtesnių atakų, kuri baigėsi įvarčiu jau 3-ąją kėlinio minutę, o įvarčio autoriumi tapo V.Bloškys.

Po įvarčio šeimininkai toliau spaudė varžovus. VU komandos nariai atrodė sutrikę ir sunkiai rezgė atakas. Dažniausiai jos nutrūkdavo aikštės viduryje. Šeimininkai atakavo aštriau, tačiau padidinti persvaros pirmajame kėlinyje nepavyko.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui VU komanda buvo vėl nubausta. Atakos smaigalyje atsidūręs Valdas Rubel, smūgiavo tiksliai ir leido labiau atitrūkti komandai nuo praėjusių metų čempionų. Padvigubinę persvarą šeimininkai sumažino apsukas, nusileido į savo baudos aikštelę ir laukė Vilniaus komandos klaidų.

VU perėmė kamuolio kontrolę ir vis dažniau apsilankydavo ŠU baudos aikštelėje. Vienoje iš atakų buvo pargriautas VU žaidėjas bei skirtas vienuolikos metrų baudinys. 52-ąją minutę Franc Neobolisam tiksliu smūgiu sumažino skirtumą ir gražino intrigą.

Nors VU žaidimas ir pagyvėjo, jų viltis pakovoti dėl taškų nubraukė A.Bagočius, kuris dviem puikiais smūgiais 67-ąją ir 71-ąją minutėmis persvarą padidino iki 3 įvarčių ir panaikino intrigą.

Po kelių minučių VU komandos puolėjas pelnė savo dublį, bet tai buvo viskas ką tą vakarą galėjo padaryti Vilniaus komanda.

Šiaulių universiteto vienas įvarčio autorių Valdas Rubel neslepia geros nuotaikos po atkaklios akistatos su praėjusių metų čempionais ir tikisi dar ne vienų gerų ir pergalingų rungtynių, atstovaujant ŠU universitetui:

„Nors pirmose rungtynėse buvome kiek susikaustę, ne taip ir pasirengę, tai antrose padarėme viską, jog taip neatrodytų. Aikštelėje pradedame vis labiau jausti vienas kitą. Dėl to pagerėjo susižaidimas, žaidimas tapo kokybiškesnis, pagerėjo ir realizacija, kuri atsispindi ir rezultate.“ – pirmąja įtikinama pergale džiaugėsi V.Rubel.

Vyriausiasis Vilniaus universiteto treneris Rimantas Turskis nėra pratęs prie pralaimėjimų, todėl pirmomis LSFL rungtynėmis yra kiek nusiminęs, tačiau nepraranda tikėjimo ir tikisi iš savo komandos gero rezultato jei ne rudenį, tai pavasarį. „Pirmos rungtynės visada yra sunkios, tuo labiau, kad su šia komanda tai buvo pačios pirmosios rungtynės, kai iškart išėjome žaisti, neturėjome kitų rungtynių. Todėl tai nėra paprasta. Taip pat komanda yra pasikeitusi apie 80 procentų nuo praėjusių metų. Atėjo daug pirmakursių, o mūsų senbuviai baigė universitetą. Tad, dabar turime iš pagrindų naują komandą.

Pirmas vaizdas treniruočių metu per tris savaites buvo kiek nuviliantis, tačiau, kai pamačiau aikštėje, matėsi, kad vaikinai stengiasi ir nori. Jei rudenį ir nepasieksime rezultatų, kokių norime, tai, manau, jog pavasarį vaizdas tikrai pasikeis.

Per savaitę treniruojamės 5 kartus, praktiškai kiekvieną dieną. Lankomumas galėtų būti ir geresnis, ypač, kai norisi siekti tik geriausio rezultato.

Grįžtant prie rungtynių su Šiaulių Universiteto komanda, tai norėčiau pasakyti, jog rezultatas tikrai neatspindi vaizdo aikštėje. Į mūsų vartus krito vaikiški įvarčiai, kaip sakant, iš žaidėjų nepatyrimo.

Tiek pirmo, tiek antro kėlinių pradžiose prasileidome greitus įvarčius, nors perspėjau vaikinus, kad būtų atidūs. Na, o kiti krito dėl vaikiškų klaidų. Tačiau Šiaulių komanda yra tikrai gera, be to, jie žaidė savo aikštėje.

Neabejoju, jog jie šiemet kovos dėl prizinių vietų. Šis pralaimėjimas nelygus pralaimėjimui, ir jis tikrai nuteikia optimistiškai. Kitą savaitę žaisime rungtynes namuose su Lietuvos Sporto Universiteto komanda, kuriose laukia dar vienas iššūkis. Stengsimės sužaisti kaip tik galima geriau.“ – optimistiška gaida užbaigė vyr. VU futbolo treneris R.Turskis.

Leave a Reply