LEU triuškinama pergalė prieš ŠU

LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygoje) Vilniuje, LEU stadione, susitiko šeimininkė LEU ekipa su svečiais iš ŠU. Šios poros susitikime, kaip ir praeitos (LSU –VU) krito penki įvarčiai, tačiau tik į vienos komandos vartus. Užtikrintą pergalę namuose iškovojo LEU futbolinininkai, rezultatu 5:0 (2:0).

Nuo pat pradžių iniciatyvą į rankas paėmę LEU futbolininkai, stengėsi ją ir laikyti visų rungtynių metu. Žaidimas per kraštus šeimininkams atsipirko. Pirmasis įvartis krito 29-ąją minutę, kurio autoriumi tapo Marius Zabarauskas.

Tas pats M. Zabarauskas pelnė dublį paskutiniąją pirmojo kėlinio minutę, kai po standartinės situacijos, ŠU vartininkas atmušęs kamuolį prieš save, suteikė progą LEU puolėjui padvigubinti savo pranašumą.

Antrosios žaidimo pusės vaizdas nei kiek nepasikeitė. Šeimininkai ir toliau kūrė progas ir organizavo žaidimą. Aktyviai pradėję, pirmąjį antrojo kėlinio įvartį pavyko pelnyti pačią pirmąją jo minutę. Čia sublizgėjo Justinas Janušonis.

Ketvirtąjį įvartį LEU ekipa susikūrė po kontratakos, kurios metu tiksliai kamuolį į vartus beliko pasiųsti jau minėtam M. Zabarauskui, pelniusiam šiose rungtynėse hat trick‘ą.

Šeimininkai įgyje užtikrintą persvarą leido žaidimui kiek aprimti. Taip šiauliečiams atsirado kiek daugiau progų apsilankyti ir prie LEU vartų, tačiau progos liko neišnaudotos.

Galutinį tašką rungtynėse smeigė Aivaras Meškinis, paleidęs gražų smūgį į varžovų vartus nuo šešiolikos metrų. Rezultatas 86-ąją minutę tapo 5:0 ir tai buvo viskas, ką pavyko abiems komandoms sukurti.

LEU rinktinės auklėtinis Andrius Kazakevičius tik teigiamais žodžiais atsiliepia apie komandos žaidimą ir pasiektą pergalę, kurios visi labai norėjo:

„Komandos pasirodymą vertinčiau tik teigiamai, nes mūsų tikslas šiose varžybose buvo tik pergalė, nesvarbu kokiu skirtumu ir kokiu būdu būtumę laimėję. Pavyko laimėti efektyviai ir užtikrintai, dėl to labai džiaugiuosi.

Labiausiai sekėsi išeiti į atakas, kurti pavojingus epizodus prie varžovų vartų. Gerai sekėsi pervesti kamuolį iš gynybos zonos į puolimą. O ką reikėtų patobulinti, tai manau, kad kai kuriuose momentuose reikėtu sužaisti ramiau ir užtikrinčiau, nes prie teigiamo rezultato pradėjome žaisti ne kaip komanda. Tiesiog reikėjo tęsti pradėtą žaidimą ir rezultatas galejo būti dar didesnis.
Trenerio užduotis buvo tik viena – laimėti. Aišku varžybų planas buvo toks, jog rungtynių pradžioje pasižiurėti kaip žais varžovai ir vėliau žaisti taip, kad juos nugalėtume. Manau, tai mums pavyko padaryti su kaupu.“ – teigiamomis mintimis po rungtynių dalinosi A. Kazakevičius.

ŠU rinktinės narys Deividas Klimas įvardija pagrindines priežastis, nulėmusias tokį skaudų rezultatą:
„Rungtynes vertinu tikrai prastai, tai atspindi ir rezultatas. Nors jis galėjo būti ir kitoks, praleidome įvarčius po grubių klaidų gynyboje, o susikurtų progų neišnaudojome. Geresniam rezultatui pasiekti trūko koncentracijos gynyboje bei progų realizacijos prie varžovų komandos vartų.

Po tokių rungtynių sunku įžvelgti kažką teigiamo, bet yra gana akivaizdu , jog antrajame rate praleidžiame daugiau įvarčių nei pirmajame, o patys susikurtas progas neišnaudojame. Manau, tai yra pagrindiniai dalykai, kuriuos patobulinę pasiektume geresnių rezultatų.“ – dėstė D. Klimas.

Leave a Reply