Trečiajame LSFL ture – favoritų pergalės

Trečiadienį Lietuvos studentų futbolo lygoje sužaistos trejos rungtynės, kuriose pergales iškovojo favoritės – VU, KU ir VDU rinktinės. Per trejas turo rungtynes buvo įmušta 14 įvarčių.

 

VU – LSU 9:0

Įspūdingai rungtynes pradėję pastarųjų dviejų sezonų nugalėtojai vos per 11 minučių pasižymėjo dviem įvarčiais. Tik tiek laiko prireikė Giedriui Onuškevičiui, kad jis būtų įforminęs dublį.

Beveik įpusėjus kėliniui, LSU galėjo pakeisti rungtynes, tačiau Kyrylo Anufrijevas nerealizavo 11 metrų baudinio. Puikiai sužaidęs Artiomas Šankin reagavo į varžovo smūgį ir kamuoliui įskrieti į vartus neleido.

Dar iki pertraukos VU persvara išaugo iki 4:0, o iki 60 minutės – iki 6:0. Kauniečių nelaimei, likus žaisti beveik pusvalandį ir susidūrus jų gynėjui ir vartininkui, pastarasis dėl traumos rugntynių tęsti negalėjo.

Į vartus stojo aikštės žaidėjas Robertas Šuškevič. Per likusį laiką jis praleido dar tris įvarčius, o LSU patyrė didžiausią nesėkmę per pastarąjį dešimtmetį.

G.Onuškevičius ir Jonas Lebedevas pasižymėjo po keturis. Dar vienas įvartis priklauso Tymofejui Matsenko.

 

VDU – Vilniaus TECH 3:0

Po dviejų nelaimėtų rungtynių naujojo sezono starte, Vytauto Didžiojo universiteto komanda trimis įvarčiais apdovanojo Vilniaus Gedimino technikos universiteto atstovus bei turnyro lentelėje pakilo į trečiąją poziciją

Sostinės ekipai dvikova prasidėjo itin nesėkmingai, nes sužadus vos 47 sekundes, už žaidimą ranka baudos aikštelėje, buvo skirtas 11 metrų baudinys. Matas Kalėda šoko į vieną pusę, Adas Keblikas smūgiavo į kitą ir VDU po 181 sausos minutės, pagaliau, įsirašė pirmąjį sezono įvartį.

Dar po kelių minučių šeimininkai galėjo ir padvigubinti skirtumą. Vartininkas jau buvo bejėgis, tačiau laiku sulaukta komandos draugo pagalba padėjo išvengti didelių nemalonumų.

Antrąjį įvartį šeimininkai pelnė antrojo kėlinio viduryje, kai netoli baudos aikštelės kamuolį praradę vilniečiai atsikirto, o Tautvydas Šiugždinis smūgiu iš šešiolikos metrų pasiuntė kamuolį į tinklą.

Po šio įvarčio VDU kiek sumažino apsukas, o Vilniaus TECH priekinės linijos žaidėjai Mantas Gedutis ir Jurgis Stankevičius per kelias minutes buvo pabėgę vienas prieš vieną varžovų vartininką, tačiau abu savosiomis progomis nepasinaudojo.

„Kontroliavome rungtynes, tačiau po antrojo įvarčio kiek sustojome. Nedaug trūko, kad būtumėm pamokyti, nepaisant to, kad dar prieš rungtynes akcentavome, kaip privalome saugotis jų greitų žaidėjų.

Pernai buvome pamokyti, tad nesinorėjo, jog istorija pasikartotų. Neslėpsiu, labai svarbu mums buvo pasidaryti rezultatą ir laimėti rungtynes. Dabar pirma pergalė yra. Jos laukėme, sulaukėme ir judame toliau“, – kalbėjo VDU treneris Mantas Gintalas.

Artėjant rungtynėms prie pabaigos, Reinas Batutis pasinaudojo komandos draugų sukurta ataka bei pelnė trečiąjį komandos įvartį.

„Realybė tokia ir nuo jos nepabėgsi. Gaila. Galvoju, kad pralaimėti tokiu dideliu skirtumu nenusipelnėme, tačiau, neabejotinai, varžovai šįkart buvo geresni“, – sakė Giedrius Barevičius.

 

KTU – KU 0:2

Trečiose turo rungtynėse Klaipėdos universiteto rinktinė 2:0 išvykoje nugalėjo Kauno technologijos universiteto studentus bei įsirašė trečiąją pergalę iš eilės. Abu įvarčiai buvo įmušti pirmoje pirmojo kėlinio pusėje.

„Mes stengiamės, kiek galime, bet, reikia pripažinti, varžovas buvo stipresnis ir visiškai pelnytai laimėjo. Pagal žaidimo kokybę, mums pretenduoti į aukštesnes pozicijas bus labai sudėtinga“, – sakė treneris Gintaras Grigonis.

Pirmojo įvarčio autoriumi tapo Arminas Gečas, antrojo – Ignas Paulius. Įgyti dar didesnę persvarą klaipėdiečiams sutrukdė puikus KTU vartininko Saido Osmano žaidimas.

Šeimininkai kelis kartus grasino varžovų vartams, sukūrė pusprogių, tačiau jos įvarčiais nevirto. Po trijų turų kauniečiai lieka be taškų ir tik su vienu įmuštu įvarčiu.

 

Leave a Reply