Studentų lygoje LSU kyla į antrą vietą

Šią savaitę Lietuvos studentų futbolo lygoje sužaistos dvejos rungtynės. Iš pradžių Kauno technologijos universiteto rinktinė susitikimą Vilniaus Gedimino technikos universitetu baigė lygiosiomis 1:1, o dar po dienos – Lietuvos sporto universiteto komanda 4:2 nugalėjo Vytauto Didžiojo universiteto rinktinę.

Rungtynės KTU stadione startavo pajėgesnėmis aikštės šeimininkų atakomis, tačiau pirmieji įvartį pelnė vilniečiai. Po kampinio artimojo virpsto buvo numestas kamuolys, o kojų mūšyje greitesnis buvo Benas Lučiūnas.

Artėjant pirmajam kėliniui į pabaigą, atsitiko nelaimė. Ant galvos kritęs Vilmantas Bingelis trumpam neteko sąmonės ir netrukus buvo išvežtas į ligoninę. Po kurio laiko futbolininkas buvo paleistas namo.

Antrajame kėlinyje VGTU perėmė iniciatyvą, tačiau tuomet po standartinės situacijos įvartį pelnė aikštės šeimininkai. Po perdavimo į baudos aikštelę pasižymėjo Genaras Samsonikas.

„Kovingos lygiosios. Dviejų lygių komandų dėsningas rezultatas“, – reziumavo KTU treneris Gintaras Grigonis.

Kitose rungtynėse LSU, nepaisant pirmojo įmušto įvarčio, vėliau buvo priversti vytis varžovus. Tomas Rakašius 8 minutę pasiuntė kamuolį į tinklą, tačiau VDU rinktinės futbolininkų tai nesuglumino. Pastarieji netgi perėmė iniciatyvą ir kėliniui artėjant į pabaigą gavo teisę mušti vienuolikos metrų baudinį. Martyno Turskio smūgis buvo tikslus ir rezultatas tapo 1:1.

Kol bandė suvokti kas įvyko, LSU futbolininkai praleido antrąjį įvartį.

„Ant bangos jie sužaidė gerą atkarpą. Iš tikro, varžovai turėjo ir daugiau šansų. Jei jiems būtų pavykę padidinti persvarą iki 3:1, tada atlošti deficitą būtų labai sudėtinga“, – sakė treneris Tomas Miliauskas.

Po pertraukos LSU perėmė iniciatyvą į savo rankas ir buvo tik laiko klausimas, kada bus pelnytas išlyginamasis įvartis. 70 minutę pasižymėjo Mykolas Golekas. Dar po šešių minučių jis įformino dublį, o per pridėtą laiką Karolis Skamarakas dar realizavo ir 11 metrų baudinį.

„Kai išlyginome rezultatą, jautėsi, kad įmušime dar. Reziumuojant rungtynes, klampios, sudėtingos su laiminga pabaiga. Mums sezonas baigtas, varžovams – ne. Prizinėje vietoje norėtųsi išsilaikyti“, – sakė T.Miliauskas.

LSU su 15 taškų vienu lenkia VGTU rinktinę (liko trejos rungtynės) ir penkiais taškais – KTU futbolininkus (liko dvejos rungtynės). Čempionate tvirtai pirmauja Vilniaus universitetas.

Leave a Reply