Rezultatyviausiose sezono rungtynėse KU triumfas prieš VDU

Kaune įvykusiose septintojo Lietuvos studentų futbolo lygos turo rungtynėse Vytauto Didžiojo universiteto futbolininkai 3:6 nusileido Klaipėdos universiteto komandai ir patyrė šeštąją nesėkmę iš eilės. Klaipėdiečiai, savo ruožtu, su devyniais taškais pakilo į trečiąją poziciją.

„Į rungtynes važiavome su tikslu jas laimėti. Nuo rungtynių pradžios iki pabaigos kontroliavome žaidimą, pavyko įmušti du greitus įvarčius, o tai leido atsipalaiduoti ir mėgautis žaidimu. Gerai pavyko susirinkti antrus kamuolius ir išnaudoti susikurtas progas. Nors varžovai taškų šiame sezone dar neturi, tačiau tai mokanti žaisti komanda ir, manau, kad tik laiko klausimas, kada tų taškų bus iškovota“, – sakė KU žaidžiantysis treneris Martynas Vėlyvis.

Pats M.Vėlyvis šiose rungtynėse pasižymėjo trimis įvarčiais bei rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše pakilo į pirmą vietą. Dar po įvartį klaipėdiečiams pelnė Manuchimas Ogundu, Denisas Matihinas ir Abiodunas Adeshina. Aikštės šeimininkų gretose pasižymėjo: Gintas Rakauskas, Martynas Turskis ir Tomas Klaudijus Tamašauskas.

Pirmojo rungtynių įvarčių tereikėjo laukti vos tris minutes. Kauniečių vartininkas Dovydas Vilkas nesugebėjo atremti į baudos aikštelę įsiveržusio M.Vėlyvio tikslaus smūgio į vartų kampą. Verta pažymėti, kad per tas tris minutes tai buvo jau trečias kartas, kai D.Vilkas buvo įtrauktas į darbą.

10 minutę, suklaidinęs vieną varžovą ir įsiveržęs į baudos aikštelę, M.Vėlyvis galingu smūgiu nuo skersinio padvigubino skirtumą. Tas įvartis žaidimo, iš esmės, nepakeitė, nes ir toliau abi komandos pirma galvojo apie puolimą, o po to tik apie gynybą.

Dar po keturių minučių skirtumas galėjo išaugti iki 3:0, tačiau kažkokiu būdu kamuolys į VDU vartus neįskriejo. Užtat, po klaipėdiečių klaidos gynyboje, G.Rakauskas pabėgo vienas prieš varžovų vartininką ir sušvelnino skirtumą.

Dar pirmajame kėlinyje KU pasižymėjo dukart. Svarbu pažymėti, kad jie abu buvo įmušti iš vartų aikštelės. Prasta kauniečių gynyba varžovams suteikė per daug erdvių ir per daug galimybių. Pastarosiomis nepasižymėti jie negalėjo.

Antrajame kėlinyje abi komandos gali primušti dar vieną didžiulę porciją įvarčių, tačiau buvo įmušti tik trys. Visi jie – pabėgus vienas prieš vieną prieš varžovų vartininką.

„Nors kiekvieną savaitę renkamės po du kartus, tačiau esame visiškai nepasiruošę. Aišku, treniruojasi ne visi, tad treniruojamės mažuose plotuose, o žaisti turime – 11 prieš 11 ir niekas nesigauna“, – rungtynes komentavo M.Turskis.

Leave a Reply