Antrojo rato starte – VU pergalė prieš LSU

Ketvirtadienį prasidėjusiame antrajame LSFL sezono rate Vilniaus universiteto studentai 2:0 nugalėjo Lietuvos sporto universiteto rinktinę bei iškovojo penktą pergalę per šešerias rungtynes. Nugalėtojams įvarčius pelnė Povilas Kalimavičius ir Jonas Lebedevas.

 

 

„Varžovai nedaužė kamuolio kur papuola, bet mes solidžiau atrodėme. Svarbu, kad visa komanda buvo geresnė. Nebuvo  taip, kad būtume galva geresni, bet laimėjome pelnytai. Svarbu pažymėti, kad žaidė keli naujokai, kurie noriai žaidė ir paliko tikrai gerą įspūdį“, – sakė VU treneris Rimantas Turskis.

Atkakliau susitikimą pradėję vilniečiai pavojų prie varžovų vartų kūrė dešiniuoju kraštu, o pirmosios pusprogės buvo sukurtos per pirmąsias dešimt minučių. Netrukus krito ir pirmasis įvartis, kai po kampinio galva pasižymėjo P.Kalimavičius.

Įvartis neatšaldė Rimanto Turskio auklėtinių emocijų ir jie toliau dažniausiai dešiniuoju kraštu kūrė progas. Taip pat keli pavojingesni smūgiai buvo atlikti po standartinių.

Vos startavus antrajam kėliniui, po kontratakos krito antrasis įvartis. vienas prieš varžovų vartininką pabėgęs Jonas Lebedevas LSU vartininkui Norbertui Vaitiekūnui nepaliko jokių galimybių.

Po antrojo praleisto įvarčio aikštės šeimininkai atsitiesti nesugebėjo, o vilniečiai po gerų P.Kalimavičiaus ir J.Lebedevo išpuolių galėjo pelnyti ir trečiąjį įvartį.

„Laimėjo stipresni. Bandėme laikytis, tačiau VU buvo geresnė komanda. Žinojome, kad jie nuo pat pradžių lips, todėl stengėmės žaisti nuo gynybos ir gaudyti juos kontratakomis. Deja, praleidome po kampinio įvartį ir visas planas, tarsi, nuėjo šuniui ant uodegos.

Aišku, dar bandėme išlikti ramūs, tačiau antrojo kėlinio pradžioje po kontratakos praleistas antrasis įvartis, iš esmės, reiškė pabaigą. Per likusį laiką sėkmingai dirbo tik mūsų vartininkas, ne sykį išgelbėjęs nuo varžovų išpuolių“, – sakė LSU treneris Tomas Miliauskas.

 

Leave a Reply