Studentų turnyre – VU pergalė

Savaitgalį Klaipėdoje praūžė studentų turnyras Lietuvos futbolo šimtmečiui paminėti. Tarp septynių dalyvių geriausiai sekėsi Vilniaus universiteto studentams, kurie tapo turnyro nugalėtojais. Finalinėje dvikovoje vilniečiai 1:0 nugalėjo VDU rinktinę.

„Noriu pažymėti, kad dauguma komandų buvo panašaus pajėgumo, o tai garantavo didžiulę intrigą. Pasisekė su oru, klaipėdiečiai pasirūpino oru, o futbolininkai padarė viską, kad turnyras taptų švente. Visi turėjome puikų laiką“, – sakė lygos prezidentas Rimantas Turskis.

Septynios turnyro komandos buvo suskirstytos į dvi grupes. A grupėje varžėsi VU, ŠU, KTU ir LCC studentai. Kas taps grupės nugalėtoju ir kas pateks į finalą, sprendėsi paskutinėse rungtynėse. Dvikovoje tarp VU ir ŠU sprendėsi ne tik šių dviejų komandų, bet ir KTU likimas. Vilniečiams iškovojus pergalę 1:0, jie ir užėmė pirmąją vietą. Antri liko KTU, treti ŠU studentai.

B grupėje žaidė trys komandos ir čia nugalėtojai sprendėsi paskutinėse dvikovoje. Visiškai lygiose rungtynėse VDU paskutinėmis sekundėmis įmušė įvartį į Klaipėdos universiteto rinktinės vartus bei iškovojo kelialapį į finalą.

„Kaip pastebėjote, daug kur pergales lėmė vienas įvartis. Tai reiškia, kad kitąsyk turnyro lentelė galėjo atrodyti gerokai pasikeitusi. Bet kokiu atveju, neteisinga būtų sakyti, kad aukščiausias vietas užėmusios komandos tų vietų nenusipelnė“, – sakė R.Turskis.

Ketvirtą vietą A grupėje užėmę LCC futbolininkai turnyrą baigė kaip septinta komanda. Dėl likusių vietų dar buvo sužaistos trejos rungtynės.

Šiaulių universiteto futbolininkai 1:2 pralaimėjo Lietuvos sporto universitetui, kuris užėmė penktą poziciją. Klaipėdos universiteto rinktinė 4:0 nugalėjo Kauno technologijos universiteto studentus bei iškovojo turnyro bronzą. Na, o finalo nugalėtoją įtemptose rungtynėse lėmė vienintelis Giedriaus Onuškevičiaus įvartis.

„Darsyk už priėmimą noriu padėkoti Klaipėdos futbolo mokyklos vadovui Audriui Žutai, Klaipėdos universiteto sporto klubo pirmininkei Genovaitei Avižonienei ir visiems prisidėjusiems prie šios šventės.

Šis turnyras buvo paskutinė generalinė repeticija prieš artėjantį antrąjį didžiojo futbolo čempionato ratą. Galiu drąsiai kalbėti visų vardu – repeticija pavyko“, – reziumavo R.Turskis.

Rezultatyviausiais turnyro žaidėjais tapo šiaulietis Kildras Kavaliukas ir klaipėdietis Martynas Vėlyvis. Geriausiais komandų žaidėjais išrinkti: Evaldas Valasevičius (VU), Lukas Marcinkevičius (VDU), Dovydas Komža (KU), Džosua Hermosa (KTU), Edgaras Mačiuta (LSU) ir Kristupas Petravičius (ŠU).

Leave a Reply