Naujasis LSFL sezonas – naujos galimybės, naujos viltys

Šį antradienį rungtynėmis Vilniuje, Kaune ir Širvintose startuos 2021/22 metų Lietuvos studentų futbolo lygos sezonas, kuriame dėl čempiono vardo varžysis šešios komandos. Prie pernykščių dalyvių prisijungė Klaipėdos universiteto komanda.

„Po praėjusio sezono buvome išsikėlę tikslą – kuo labiau praplėsti dalyvių sąrašą. Pavyko prisikviesti Klaipėdos universitetą ir tai vertiname kaip didelį laimėjimą. Dar kartą noriu padėkoti universiteto vadovybei už pozityvų požiūrį į futbolą“, – sakė lygos prezidentas Rimantas Turskis.

Čempiono titulą gins KTU studentai. Tiesa, lyginant su praėjusiu sezonu, jų gretos pasikeitė pakankamai stipriai. Vasarą Kauno technologijos universitetą užbaigė net aštuoni LSFL čempionai.

„Kol kas negalvojame nei apie vietas, nei apie tikslus. Tiek mūsų, tiek kitos komandos atsinaujino, todėl kol kas klausimų gerokai daugiau nei atsakymų. Gerai tiek, kad bent keli bakalauro studijas baigę studentai lieka su komanda ir toliau. Taip pat gerai, kad turime naujokų, kurie ir užpildys tas atsiradusias spragas“, – sakė KTU treneris Gintaras Grigonis.

Iškart už KTU rinktinės praėjusiame sezone liko Vilniaus universiteto komanda. Pastaroji sunkiai įsivažiavo sezono pradžioje, tačiau vėliau įsivažiavo ir galingai užbaigė.

„Kas mane pažįsta, puikiai žino, kad man egzistuoja tik pirma vieta. O antras, trečias ar šeštas – skirtumo nėra. Ar pajėgsime kovoti dėl tos pirmos vietos? Pagyvensime – pamatysime. Tačiau tikiuosi, kad taip“, – sakė VU treniruojantis R.Turskis.

Praėjusiame sezone net iki prizinės trečios vietos kartelę užkėlė Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai. Tokį pasiekimą lėmė puikiai sužaistas antrasis ratas.

„Situacijos pernelyg nedramatizuoju, nes ji tokia pat kaip ir ankstesniais metais – kažkas užbaigė universitetą, kažkas įstojo į magistratūrą, kažkas – tapo pirmakursiais. Aišku, norėtųsi nepabloginti pernai iškovotos trečiosios vietos, tačiau labai sudėtinga kalbėti apie vietas, kai nežinai varžovų galimybių“, – sakė treneris Giedrius Barevičius, kurio komanda naująjį sezoną pradės dvikova prieš Vytauto Didžiojo universiteto rinktinę.

„Pirmos rungtynės visada būna sunkios, nes nežinai, nei varžovų, nei savo galimybių. Galvoju, kad abiem komandoms bus išbandymas. Na, o kalbant apie visą būsimą sezoną, tai privalumas yra tas, kad branduolys išliko.

Taip pat pasipildėme tikrai perspektyviais pirmakursiais, kurie bus ne dėl skaičiaus, o dėl komandos sustiprinimo. Jei atvirai, tikiuosi aukštesnės vietos nei pernai. Praėjęs sezonas buvo trumpas, branduolys dar tik klijavosi, o dabar bus proga pamatyti, kas iš to susiklijavo“, – sakė VDU treneris Mantas Gintalas.

Taip pat čempionate dalyvaus ir Lietuvos sporto universiteto komanda, kuriai praėjęs sezonas nusisekė. Kaip bus šiemet? Treneris Tomas Miliauskas spėlioti nenori.

„Pradžia yra daug žadanti, tačiau po to būna tiek visko, kad nesinori priskalbėti. Be abejo, norėtųsi kovoti dėl medalių, tačiau nežinau, kaip rinksimės, kaip pavyks rinkti taškus ir panašiai. Žiūrėsime, bet kol kas konkrečių tikslų nekeliame“, – sakė T.Miliauskas.

 

I turo tvarkaraštis:

Rugsėjo 28 diena

 17:00 VU – LSU (VU stadionas) (Tiesioginė transliacija: https://www.youtube.com/watch?v=DB55gTzGkUw )

18:00 KTU – KU (KTU stadionas)

20:20 Vilnius TECH – VDU (Širvintų stadionas)

Leave a Reply