VDU tęsia pergalingą žygį pavasario sesijoje

Nei vienos pergalės pirmoje sezono dalyje neiškovojęs Vytauto Didžiojo Universitetas (VDU) pavasario sesijoje kol kas žengia be pralaimėjimų ir iškovojo jau antrą pergalę iš eilės. Manto Gintalo vadovaujama komanda namuose rezultatu 1:0 (1:0) palaužė Vilniaus Universiteto (VU) komandą.

Vienintelį rungtynių įvartį dar 15-ąją mačo minutę įmušė 69-asis VDU komandos numeris Deividas Arlauskas.

Nors vėliau svečiams iš sostinės ir pavyko perimti rungtynių kontrolę bei kurti pavojingas progas, rezultato išlyginti vilniečiai nesugebėjo ir turėjo pripažinti Kauno komandos atstovų pranašumą.

„Kadangi pirmasis sezono ratas mums buvo itin nesėkmingas, tai dabar mums beliko patiems sau kažką įrodinėti… Būkime realistai – mes nebepretenduojame į pirmas vietas, tad mūsų nebeslegia jokia įtampa, o taip žaisti yra lengviau. Pradėjome mėgautis žaidimu ir tai parodėme jau nuo pat pirmų rungtynių minučių. Geriau kontroliavome kamuolį, buvome visur greitesni ir šviežesni. Turime bene greičiausią lygos žaidėją, kurį varžovams visą pirmą kėlinį buvo labai sunku sugaudyti. Būtent po vieno iš jo reidų ir pelnėme įvartį.

Antrojo kėlinio pradžioje kamuolį dar kartą pasiuntėme į varžovų vartus, bet mums buvo užfiksuota abejotina nuošalė. Antrasis įvartis, manau, būtų visiškai palaužęs varžovus, bet viskas apsivertė. Varžovai perėmė iniciatyvą, daugiau atakavo, o mes buvome priversti atsimušinėti. Sustiprinome gynybą, parodėme didelį kovingumą ir pasiaukojimą. Tai mums padėjo vartus išsaugoti sausus ir iškovoti pergalę“,- po rungtynių pasakojo VDU atstovas Edvinas Alimkinas

„Rungtynės buvo fiziškai sunkios abejoms komandoms. Praleidome vienintelį įvartį pirmojo kėlinio metu, kuris mums nebuvo prastas. Žaidėme visai gerai, nors trūko aštrumo puolime ir atidumo gynyboje. Antrasis kėlinys – visai kita istorija. Nors jo pradžioje taip pat buvo nelengva, tačiau manau, kad didžiąją jo dalį valdėme žaidimą ir primetėme savo tempą. Apmaudu, kad nepavyko išnaudoti bent kelių labai gerų progų, visi galvojom, kad vyksta kažkoks absurdas, nes savojo įvarčio tikrai nusipelnėme. VDU atlaikė stiprų spaudimą bei savo noru ir kovingumu išlaikė rezultatą“, – po rungtynių kalbėjo VU atstovas Vytas Kereišis.

Leave a Reply